Home
Workshops
Retraites
Nu Dialogen
Erik van Zuydam
Audio & Video
Boekjes
Meditatie CD's
Inzicht-mail
Agenda
Nu dansfeesten
Contact
 
Erik van Zuydam

Erik van Zuydam (1959) geeft workshops, lezingen (NU-dialogen) en retraites in Nederland, België en Frankrijk.
 

"Op een bepaald punt in mijn leven raak te ik in een crisis waarbij ik alle zekerheden die ik leek te hebben uit mijn handen zag glippen. Wat ik ook deed om de zaak overeind te houden: het mislukte jammerlijk. Na jarenlang vruchteloos proberen, streven en zoeken verloor ik de hoop dat ik met wilskracht ook nog maar iets kon uitrichten. Ik raakte de bodem van mijn bestaan, het totale faillissement. Ik had het geluk op dat moment een leraar te ontmoeten die in het kort het volgende tegen me zei: ‘Just let your life be destroyed. Just be willing to die...'

Een bizar advies, zou je denken, maar voor mij was het totale bevrijding. Een spontane overgave van al het pogen om mijn leven onder controle te krijgen. Het was alsof ik letterlijk in het moment zakte. Er leek geen tijd meer te bestaan. Een diepe ontspanning, geen hoop meer, geen toekomst. Maar... het was alsof ik sindsdien gedragen werd door het moment. Mijn leven veranderde radicaal; het ‘duwen en trekken' stopte, alles leek plots vanzelf te gaan.

Toen ik op het punt belandde waarop ik elke controleneiging uit handen kon geven, ontstond er paradoxaal genoeg een nieuwe orde in mijn leven; natuurlijker, spontaner en moeitelozer dan ik me kon voorstellen toen ik nog in controle geloofde.

 

 

 

 

Interviews met Erik op youtube: 

 

 

 

 


 

 

 
-
Aanmelden Inspiratiemail Contact - © Erik van Zuydam